Site icon Erkin EROL

Hybris Cockpitleri ve Giriş

Efendim, dile kolay.. sektöre 15 yılını vermiş bir E-Ticaret platformunu internette dolaşan hazır bilgilere değil de gerçek deneyimlere yer vererek emek verilecek bir yazı dizisi olacak. Daha önce yayımladığım Hybris Nedir? i derlerken interneten alıp çevirmek ve onu biraz kendimize göre uyarlamak gerçektende doğru bir tercih değil. Şuan tüm yazılarda bunu gördüğüm için üşenme dedim. Üşenme yaz.

Hybrisin birçok temel ögelerini hybrisin kendi wiki, help sayfalarında yeterince bulabiliyorsunuz. Ama bu alanlara erişim için öncelikle SAP müşterisi veya Hybris accountlarınızın olması gerekiyor. Bir de gerçek deneyimler olmadığı için bazı bilgilerde eksik bir çok yeri görebiliyorsunuz.

Hybris temel öğelerine giriş yapmadan önce anlatacağım bir çok detay tamamen frontend tarafında olup işin backend tarafında ve code levelinde olabilecek hususlar için minör çaplı yönlendirmelerim olacaktır. Sistemlerin kurulum sonrasında panel yönetimleri kendi içerisinde ayrı bir mühendislik gerekirken, özelleştirilebilen bir çok alanın code leveli’ de bir o kadar ayrı bir mühendislik istiyor, buradan ilgili Hybris yazılımcısı arkadaşlarımı da gönülden selamlıyorum.

Hybris kullananlar iyi bilir, iyi bir arayüz, iyi bir cockpit yönetimi, temiz ve steril UI ile E-Ticaretinizin OMNI- Channel yapısına en büyük katkıyı sağlamış oluyorsunuz.

Hybrisi temel özetlerine geçmeden önce Amplience’nin hazırladığı çok yararlı bulduğum bu görseli paylaşarak hem yazı serisinin akışını hem de ufaktan Hybrisin temel öğelerine bir göz atalım.

 

Yukarıdaki görseli paylaşmamın amacı genel olarak üzerine fokuslanacağımız tüm alanları gösteriyor. Hybrisin temel fonksiyonlarında yer alan CDN, Cache performans, product yönetimleri ile Amplience güzel bir özet sunmuş.

Hybrisin bu yapılarını ele alırken, 6,3 ve 6,6 versiyonlarından örneklendirerek devam edeceğiz. Hybirs panellerine göz atarak detaylandırmalara bir sonraki yazı dizisinde devam ediyoruz. Şimdi panellerimizi tanıyalım.

1- SAP Hybris Web Content Management – WCMS

2- SAP Hybris Hybris Management Console – HMC

3- Sap Hybris Product Cockpit – PCM

4- Sap Hybris Backoffice 6.6

5- Backoffice Adaptive Search

 

Serinin diğer ipuçlarına gelince, gelişmiş bir arama motoru ve index sağlayıcısı olan Solr konusunda birkaç noktaya dayanacağız. Bu alanda özellikle Hybrisin temel fonksiyonlarından biri olan Lucene Search Indexes paket dahilinde gelirken, Solr ve benzeri search ve index sağlayıcılar ile de aksiyonlar alabilirsiniz. Biz konularımızda Solr ‘ a girerek index ve search enginenin bir çok özelliklerine değineceğiz. Ayrıca gelişmiş Facet özellikleri, sahip olduğumuz eticaretin satışa döndüren kısa yollarına ek olacaktır.

Hybrisin temel kullanımında WEB- MOBIL ve APP sağlayacılarına tek bir yapı üzerinden yönetimleri konusunda çeşitli alternatifler göreceğiz.

 

Yeni yazı dizimize SAP Hybris Web Content Management – WCMS ile başlayacağız. Burada temel de atlanmaması gereken Stage – Online kurgusu ile Content yönetimleri, Slotlar ve genel kurgular üzerine eğlenceli bir yazı dizisi sizlerle olacak.

Esen kalın.

Exit mobile version