Site icon Erkin EROL

Hybris Content Catalog Yapısı

Merhaba Erkinerol Blog takipçileri. Hybris CMS üzerinde en çok dikkat edilmesi gereken hususlardan biri olan Content Catalog yapısından bahsetmek istiyorum.

Content Catalog yapı olarak 2’ye ayrılır,

  1. Content Catalog Stage
  2. Content Catalog Online

Peki, Content Catalog Online-Stage Nedir?

Hybris Content Catalog Stage Canlı öncesi bir aşamasıdır diyebiliriz. Mevcut olması gereken sayfalarınızın ilk versiyonları önce burada hazırlanır ve daha sonra bir sync işlemi ile Online versiyona transfer edilir.

Anasayfa, kategori sayfaları, sepet, üyelik gibi sayfaların tamamı, hybris’in ilk kurulum aşamasında stage versiyonları ile kullanılmaya ve componentlerin belli name ve ID ‘ leri ile düzenlenmesi gerekmektedir.


Sayfalar, stagede ilk oluşturulma aşamasından sonra snyc yapıldığı zaman Online Content Catalogta aynı şekilde sayfa oluşur. Sıfırdan yapılan sayfaların tamamı için bu husus geçerlidir.

Aynı şekilde bir section içerisinde eklenen veya bir slot içerisinde eklenen component yine sync edildiği zaman o sayfanın / slotun / sectionun içerisine transfer olur ve web sitemize görüntü sağlar.

Stage de oluşan ve sync olmayan hiç bir data live olmaz ve bu yüzden site de göremezsiniz.

Peki Hangi Durumlarda Sync olmaz?

Sync bir hybris kullanan uzman kadro için çok kritik konudur. Hazırladığınız sayfa, revize ettiğiniz içerikler, slotlara veya sectionlara yapılan bir çok ekleme çıkartma işlemi tamamen sizlerden Sync beklemektedir.

Sync: Kelime anlamı olarak eşitlemek veya sekronize etmek anlamına gelir. Akabinde eğer bir kataloğu veya bir componenti sync yapmak istediğimizde çalışmaz ise en çok görülen hatalara bakılabir.

  1. Online sayfada yapılan değişiklik eğer stage de yapılmaz ise stage sync olmaz.
  2. ID’lerde yapılan hatalar hybrisin kızdığı noktalardır. EN kuralları içerisinde abartılı olmayan ID ‘lerle çakışmayan ID’ler gerekir. Eğer bu kurallar yok ise çalışmaz.
  3. Karşılığı silinmiş veya değiştirilmiş PK var ise çalışmaz.
  4. Datası bozuk, görsel, SKU, restriction vs. gibi durumlar da yine sync çalışmaz.

Online cataloglar içerisinde bir değişiklik anında web sayfanıza yansıyacağı için ilk kullanımda sizleri mutlu ediyor olabilir. Eğer bunu alışkanlık haline getirseniz Stage versiyonu ile fark iyice açılır ve SYNC mekanızmasına gerek kalmaksızın bir nevii yedeğinizi silmiş olursunuz.

Sync için özel kriterleri sizlede kurulumda ekleyebilirsiniz. Eğer belli kritlerler yok ise sync yapma dediğinizde kendi içinizde bir düzen kurmuş olacaksınız. Çok çok acil durumlarda eğer sync çalışmaz ise manuel online versiyonundan geçici revizeler yapılıp hemen neden sync olmadığına bakılmaldır.

Sağlıklı bir sync görünümü

Bazen panel alışkanlığı olmadan kullanılan sync metodlarında sıkça sync kullanımı sürekli tıklama gibi eylemler sync mekanızmasını da kilitleyebilir. Bu durumda sync jobunun çözülmesi veya bir süre beklenmesi gerekir.

Yeni konularımızda görüşmek üzere.

Sevgiler.

Exit mobile version