Site icon Erkin EROL

Hybris Nedir?

Hybris ve eticaret dünyası OMNI-Channel ile gücüne güç katarken, yapı gereği büyüme ve kapasitelerini güçlendirme gereksinimlerine girerler. 2015 yılından bu güne bizzat tüm süreçlerini yönettiğim Hybrisi yazmaya karar verdim.

Hybris tanımını ve tam olarak kısa özetini, global bir bilgi kaynağından aşağıda aktardım. Hybrise özel internette sadece deneyimli olan Hybriscilere özel detayları ise zaman içerisinde aktaracağım. Sonra hazır yazmış, çeviriyi koymuş demeyin 🙂

Hybris, müşterilerinin hem B2B hem de B2C pazarlarında etkili bir şekilde satış yapmalarını sağlayan bir e-ticaret platformudur. Son 9 yılda, yazılım yönünde oldukça önemli ölçüde gelişti (şimdi 6.6 sürümünde) ve şimdi kendini “müşteri deneyimini çok rahat sunançok kanallı bir ticaret çözümü” olarak sunulmaktadır.

2013 yılında Hybris, SAP tarafından satın alındı.Tüm dünyada 500 ‘ e yakın marka Hybris ve Hybris çözümlerini kullanmaktadır.  Bu markalardan bazıları : Samsung, 3M, Vodafone, Oakley, Bridgestone ve Carphone Warehouse.

Türkiye ‘ de ise kurulumu ilk başaran marka olan ebebek.com, mavi jeans, koçtaş gibi bir çok markayı görebilmekteyiz. Son 5 yılda, çok yüksek profilli müşterileri ile önemli bir pazar payının oluşturulmasını sağladı.

Hybris’i gerçekten öne çıkaran nedir? Öğrenmek için okumaya devam edin 🙂

Hybris çekirdeğine inersek tamamen bir e-ticaret platformudur, ancak üzerinde çok kanallı çözümler sunan çeşitli özellikleri vardır. Bu özellikler online, mobil ve mağaza içi üzerinden satış yapabileceğiniz bir sistem anlamına gelir. Paketin en önemli parçalarından biri ise Ürün İçerik Yönetimi (PCM) modülüdür. Bu, ürünü satışın detayına girerek, ilgi çekici bir müşteri deneyimi geliştirmenize olanak tanır. Tutarlı, zengin içerekler düzenleyebileceğiniz aynı zamanda HTML ile ürünlerin açıklamalarını rahatlıkla düzenleyebileceğiniz bir alt yapı sunar. Bu aynı zamanda pazarlama departmanlarının SEO’yu geliştirmesine ve uluslararası kanallarınızda yerelleştirilmiş içerik sağlamasına da olanak tanır.

Teknoloji perspektifinden Hybris, Java tabanlı bir uygulamadır ve tipik olarak web, uygulama ve veritabanı katmanlarından oluşan 3 katmanlı bir mimarinin parçası olarak çalışır. Web sunucuları, genellikle trafiği uygulama sunucularına yönlendirir. Veritabanı platformu herhangi bir SQL tabanlı çözümden oluşabilir ancak MySQL küçük ve orta ölçekli işletmeler için kullanılır ve daha fazla kurumsal dağıtım için Oracle ve benzerleri de kullanılır. Hybris, sunucu kaynakları üzerinde kontrol sağlayan sanallaştırılmış bir ortamda iyi çalışır. Yeni örnekleri hızla yaymak için bu esneklik, modern e-ticaret zorluklarını karşılamak için uygun zemin sağlar.

Kurumsal yazılımın temel iş sistemleriyle özelleştirilmesi ve entegrasyonu genellikle zorlu olmuştur. Hybris, kullanımı ve dağıtımı kolay bir şekilde kendini ayrı tutuyor. Geleneksel olarak kurumsal platformlar her zaman IBM ve Oracle tarafından yönetiliyordu, ancak son birkaç yılda Hybris, popülaritesiyle doğrulanmış gerçekçi bir rekabet sunmuştur. Platformun teslimatı ve gelişimi genellikle bir çözüm entegratörü tarafından yürütülür ve Hybris ortak ekosistemi birçok seçeneğe sahiptir. Hybris projesi, özelliklerine, karmaşıklığına ve entegrasyonlarına bağlı olarak, yaklaşık 6 ay sürecek kurulum zamanlaması alacaktır.

SAP’nin desteğiyle Hybris, kurumsal ERP’yi ile tam entegre olarak uçtan uca mükemmel bir platform sunuyor.

Müşteri deneyimini çözümün merkezine koyarak, özelleştirmelerin farklılaşmaya izin vermesine izin verirken. Orta ölçekli kurumsal iş yükleri için modern bir e-ticaret platformu söz konusu olduğunda Hybris, bu alana öncülük edecek tüm fonksiyonlar sahiptir.

E-Ticaretlerin temel ihtiyaçları olan CMS, ürünlerin yönetimi için Product Cockpit, Sitenin genel yönetimi için HMC aramaların ve bir çok HUB bağlantılarını bir araya getirmek için ise Backoffice panellerine sahiptir. Hybris, Solr başta olmak üzere bir çok index ve arama motoruna da uygun zemin sağlar.

Peki Türkiye’de Hybris Kullanan Markalar Hangileridir?

Hybris, Türkiye’de oldukça aktif kullanılmaya başlandı. Bu boyutta olan bir eticaret sistemini yaygınlaştırabilmek için öncelikle ciddi bir yazılım desteğine ihityaç vardır. Firmalar inhouse kaynakları yanı sıra danışmanlık alarak bu işi yönetebilir. İşte bu noktada danışmanlık verecek firmalar arttıkça Hybris’in de kullanım ağı genişlemeye başlıyor.

Kendi deneyimimden yola çıkarak ilk ebebek.com ile hybris deneyimini keşfettim. Şuan için teknosa.com ‘ da bu süreç devam ediyor.

Başlıca Hybris kullanan markaları şöyle sıralayabiliriz.

  1. ebebek.com
  2. teknosa.com
  3. carrefour.com
  4. ido.com.tr
  5. İGA Hava Yolları
  6. Avansas.com
  7. Uğur Motorları
  8. Mavi
  9. LCW
  10. Koton
  11. Bimsa
  12. Mitsubishi
  13. LTB
  14. Brisa
  15. Koçtaş
  16. Mopaş
  17. lastik.com.tr

mutlaka daha tabimizden kaçan markalar olmuştur. 2021 yılında en son Hybris kullanan markaları böyle özetlemiş olalım.

Türkiye’de Hybris Desteği Veren Danışmanlıklar

Hybris süreçlerine bireysel danışmanlık yanı sıra firma bazında isterleriniz olabilir. Bu bağlamda bu kaynak tam size göre olacak. Bir sonraki yazımda danışmanlık veren firmaların kısa hayat hikayelerini de anlatacağım. Hiç vakit kaybetmeden firmalarımızı inceleyelim.

  1. Ecuex danışmanlık.
  2. Haratres danışmanlık.
  3. Enoca danışmanlık
  4. NTT Data danışmanlık
  5. Felece danışmanlık

hybris çözümleri konusunda bu markalardan bilgiler talep edebilirsiniz. Şunu unutmayın ki Hybris kolay yönetilebilen bir yazılım değildir.. Her ayrıntısı ve yapısı kendi içinde ayrı uzmanlık ister.

Hybris Nedir? Türkiye’de ilk ve tek Video!

Türkiye’de Hybris hakkında ilk blog serimden sonra şimdi de Videolarına başladım. İlk ve tek Hybris video serisi başladı.

Kaynak ve EN versiyon :https://thehostinginsider.net/what-is-hybris-4f2e029c7f6

Exit mobile version