Site icon Erkin EROL

Marka FONİ ?

Son yıllarda peş peşe büyük E-Ticaret markaların kapanışlarını çokça konuşur olduk. Böylesine büyük bir operasyonun kapatılacağını hiç düşündünüz mü? Aslında aylar öncesinde personelleri tek tek çıkarılarak ufakça bir sinyal vermedi değil markafoni. Ardından dikeyinde bulunan yeniliklere ayak uydurmaması, artan şikayetler ve operasyonel eksiklikler Markafoninin artık son günleri olduğunu bizlere göstermiş oldu. Üzücü bir haber oldu tüm Türkiye E-Ticaretçileri için. Ne olursa olsun, vizyon marka, vizyon pazardı…

Hepsiburada’nın C2C modeliyle birlikte markafoni ve benzer markalar çok büyük darbe aldılar. İçlerinde ayakta durmayı başaran Trendyol bu süreçte epey daha gücünü koruyacak gibi.

N11, Gittigidiyor ve Hepsiburada, bu yeni sistem sayesinde var oldukları pazaryerini iyice garantiye aldılar. Üstelik Hepsiburadanın, Hepsiexpress ve Hepsipay ‘ i de işin cabası.

Çok büyük operasyonlar, yönetilemeyen ekipler, kısacası ne kadar büyük ve yenilikçi olursanız olun… Eğer yöneticilerinizi yenilemezseniz, vizyonlarını açmazsanız, bir gün siz de markafoni gibi olabilirsiniz.

Markafoni kapatılmasıyla bile örnektir.

Sektöre geçmiş olsun.

Exit mobile version