Site icon Erkin EROL

Paket Taxi’yi Tanıyoruz!

Merhaba erkinerol blog okuyucuları. Her ay düzenli olarak bir markayı ele alıyor ve bize nasıl faydalar sağladığını paylaşmaya devam ediyorum. Bugünkü konumuz beni en çok heyecanlandıran Paket Taxi! Hem damalı motorları hem de ilginç kuruluş hikayesi ile Türkiye’de bir farklılıktır Paket Taxi. Benim paket taxi ile olan hikayem kurucularından olan Raşit Emir Suer ağabeyim ile başlar. Kendisi ile webrazzi de tanışmış olup, muhabbetimizden bir zerre eksitmeyen, samimiyetini devam ettiren harika bir girişimcidir. Pardon girişimci değil, tamamen bir “örnek” tir kendisi.

Daha önce de dediğim gibi eğer ülke olarak kalkınmak istiyorsak inovasyon ile birlikte serbest girişimleri de takip etmek zorundayız. Bir marka ölürken konuştuğumuz kadar bir markayı yaratırken bir o kadar daha konuşup yazsak eminim ki daha çok iyi girişimlere kapı açacağız.

Paket taksi bu anlamda benim için çok özeldir. Yolda giderken, motorlarına yol verdiğim, gittiğim her toplantıda web sayfalarını örnek gösterdiğim bir markadır.

Neden örnek gösterdiğimi de aşağıda ki görselden anlayabilirsiniz 🙂

İsteyenler için makalenin sonunda linkedln’ini paylaşıyorum. Ekleyin, tanışın!

Sözü hiç uzatlamdan, Paket Taxi’nin ağzından bu güzel makaleye bırakıyorum sizleri.

 

Paket Taxi Nasıl Ortaya Çıkmıştır?

Paket Taxi kurucuları olarak işletmelerin işleyiş şeklini mercek altına aldık. Araştırmalarımızın sonucunda en büyük problemin lojistik hizmetinde olduğunu tespit ettik. En kolay bırakılan işin kuryecilik olduğunu, kuryecilerin olmazsa olmazı olan motorların yine aynı şekilde çabuk ortadan kaybolduğunu ( çalınma, gasp vs…) yapılan araştırmalarda gördük. Bunların yanısıra kendi uzmanlık alanları dışında lojistik hizmeti de vermek zorunda kalan işletmelerin pek çok sorunla baş etmek zorunda kaldıklarını gözlemledik. Gelin isterseniz lojistik hizmetinin olası risklerine bir göz atalım;

– İşletmelerin lojistik hizmetini yürüten kuryelerin, takibinin yapılması neredeyse imkansızdı. Bu durum kurye personelinin müşterileri taciz gibi istenmeyen olayları yaşatmasına neden olabiliyordu. Hal böyle olunca restoranların imajı kolay bir şekilde lekeleniyordu.

– Lojistik hizmeti veren personelin dilediğinde işi bırakma gibi bir lüksü her daim elinde olduğu için olası bir iş kaybı işletmenin hanesine yine büyük bir kayıp olarak geri dönüyordu.

– Lojistik hizmeti esnasında olabilecek iş kazaları (trafik kazası, düşme, yaralanma) durumunda yine işçi mahkemeleri nazarında ilk ve tek suçlu işletme sahipleri oluyordu.

– Lojistik hizmetinde kullanılan araçların çalınması, arızalanması durumunda da mağdur yine işletme sahipleri oluyordu.

– Lojistik hizmetlerinin işletmeye olan maliyeti kalem kalem hesaplandığında bir paketin maliyeti lojistiği sağlanan ürünün önüne geçebiliyordu.

 

Farklı alanlarda hizmet veren pek çok işletme kendi alanı olmamasına rağmen lojistik hizmeti de vermek zorunda bırakılmıştı. Hal böyle olunca işletmeler kendi uzmanlık alanları olmayan lojistik hizmetinde pek çok riski üstlenmek zorunda kalmış, bu durumda beraberinde pek çok mağduriyeti ortaya çıkarmıştı. Paket Taxi ise tam da bu noktada bütün işletmelerin en büyük riski olan lojistik hizmetlerini konfora dönüştürmeyi hedefleyerek ortaya çıkmıştır.

Paket Taxi Nedir?

İşletme sahipleri uzmanı olduğu işe harcadığı enerjiden daha fazlasını lojistik hizmetine harcamak zorunda kalıyordu. Bizler de bu durumun farkında olarak hem işletme sahiplerini bu ağır yükten kurtarmak adına hem de müşterilerin daha kaliteli ve güven duyacakları hizmet alabilmeleri adına yeni bir formül ürettik.

Öncelikle işletme sahiplerinin asli olan işleri ile lojistik hizmetini birbirinden ayırdık. işletme sahiplerinin yükünü hafifletip onların daha kaliteli bir hizmet vermesini amaçladık. Bunun yanısıra müşterilerin siparişten sonra bekleme sürelerini azaltmak için yenilikçi ve daha sistematik bir formül geliştirme kararı aldık. Geliştirdiğimiz bu sisteme de Paket Taxi ismini verdik.

Paket Taxi’nin hizmet anlayışında işletmeler bütün enerjilerini sadece kendi uzmanlık alanlarına harcayacak. Lojistik hizmetini ise kendisine yeni bir uzmanlık alanı olarak gören ve yazılım ağlarıyla, bilişim çağının gereklerine göre lojistik hizmetini yeniden yorumlayan Paket Taxi’ye teslim edecek.

Paket Taxi Ne Yapar, Nasıl Yapar?

Bilişim çağının getirmiş olduğu yenilikleri işletmelerin konforu için formalize ederek lojistik hizmetlerini ileri bir boyuta taşıdık. Öyle ki; daha önce işletmeniz adına en büyük riskiniz olan lojistik hizmetleri, Paket Taxi sayesinde artık en büyük konforunuz olacak. Çünkü Paket Taxi sisteminde lojistik hizmeti sadece, bilgisayarınız üzerinden “ÇAĞIR” butonuna tıklamaktan ibaret olacak. Sizler bu konforu yaşarken müşterileriniz de Paket Taxi’nin yazılım ağı sayesinde paketinin nerede olduğunu, kaç dakika içerisinde kendisine ulaşacağını an ve an takip edebilecek.

Paket Taxi sistemi olası karışıklıkların önüne geçmek için her bir pakete yeni bir kod atayarak hem işletme sahiplerinin hem de müşterilerin mağdur olmasının da önüne geçmiş olacak. Bu kod sayesinde olası bir olumsuz durumda müşteriyle iletişime geçebilecek. Müşterinin iletişim bilgileri kesinlikle kurye tarafından görülmeyecek, bu sayede müşteri gizliliğinin yanı sıra müşterinin özlük hakları da korunmuş olacak.

Müşteriniz paketini beklerken kendisine paketi getirecek olan kuryeyi sistem üzerinden kontrol ederek gelen Paket Taxi personelinin profil fotoğrafına ulaşabilecek, kapıda başka bir kişiyle karşılaştığı durumda ise kapısını açmayarak olası olumsuzlukların önüne geçmiş olacak.

Paket Taxi, lojistik hizmetlerini yerine getirirken her türlü olumsuz senaryoya karşı da hazırlıklıdır. Her türlü olumsuzluğa karşı bir “B” planımız hazır bulundurulmaktadır.

Örneğin, olumsuz hava şartlarında, olası bir araç arıza durumunda joker kuryeler anında devreye girerek bu sayede hizmet aksaklığı gibi bir olumsuzluk yaşanmasına engel olacaktır.

Paket Taxi sayesinde işletme sahipleri lojistik hizmetinin sebep olduğu bütün risklerden kurtulmuş olurken müşteriler de kapısını açtığı kuryeye karşı kendisini güvende hissedecek.

Neden Paket Taxi?

Paket Taxi çünkü; İşletmeleriniz için en büyük risk gruplarından biri olan lojistik hizmetlerini alıyoruz, en büyük konforunuz olarak hizmetinize sunuyoruz.

Paket Taxi çünkü; Perakende, restorancılık hizmetleri sizin uzmanlık alanınız, lojistik ise bizim uzmanlık alanımız.

Paket Taxi çünkü; Gelenekçi lojistik hizmetini yıkıyoruz, bilişim çağının gereklerine göre bir lojistik hizmetini sizler için yeniden inşa ediyoruz.

 

English Short Version

A leader respected for innovation and reliability in logistics, PAKET TAXI offers high standard service to an organization’s logistic needs, enabling organizations to unlock greater business value. As founders of Paket TAXI, we mainly focused on company operations and as part of our detailed research we came to conlclusion that the biggest cost of companies is stemming from their logistic services. We also realized that the delivery of services for the companies of main operation of interest is not directly related with logistics was having to deal with many other distractive issues. Paket TAXI took the lead from this point and turned logistics of companies from an issue to an easy going comfort.

 

 

Raşit Emir Suer
https://www.linkedin.com/in/rasit-emir-suer-8378aa128/

Linkedln Official

https://www.linkedin.com/company/paket-taxi/

 

Video Kaynak : WEBRAZZI


Exit mobile version